Stomatološka služba JU Dom zdravlja Lukavac dobila “pojačanje”

“Obavještavamo korisnike naših usluga da od 01.04.2024. godine Služba za zdravstvenu zaštitu usta i zuba (Stomatološka služba) radi u pojačanom kapacitetu sa dva stomatologa, a sve kako bi naši pacijenti imali što kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu uslugu.” objava je koju možete vidjeti na zvaničnoj FB stranici JU Dom zdravlja Lukavac.

Naravno da je to nešto što će ići na ruku pacijentima, međutim dvije su stvari koje suštinski utiču na kvalitet i dostupnost usluge stomatološke Službe JU DZ Lukavac, a mi smo uvkereni da one itekako nedostaju.

Prvo bismo istakli decenijama zastarjelu opremu kojom stomatolozi pružaju usluge pacijentima, te nedostatak osnovnih i specijalnih stomatoloških instrumenata, što zaista dovodi u sumnju samu tehničku mogućnost pružanja kvalitetne usluge.

A bez alata, nema ni zanata.

Druga bitna stvar je zakazivanje termina stomatoloških tretmana samo u prvih par dana mjeseca. Taj dio “tretmana” je otežavajući pogotovo za pacijente koji dolaze sa periferije Grada Lukavca, i zbog troškova prevoza, i zbog gubitka vremena.

Dva nova stomatologa dakako da su napredak u pružanju usluge, ali bez OZBILJNOG ulaganja u stomatološku opremu i instrumente, teško da se može govoriti o kvalitetu usluge u JU DZ Lukavac.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala