SIPA vrši pretrese u KB Zenica, predmet istrage i teretana

Zbog veza s narko kartelom Edina Gačanina Tita na više lokacija u BiH se vrše pretresi, među kojima je i Zenica.

Kako je potvrđeno iz MUP-a ZDK, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) od jutros pružaju asistenciju pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

-Od jutros kolegama iz SIPA-E pružamo asistenciju. Pretresi se vrše na području Kantonalne bolnice Zenica i to je jedina lokacija za koju u ovom trenutku znamo – kazao je Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK .

Kako saznajemo, pretresi se vrše i na području jedne teretane u Crkvicama.

Ranije je portal “Avaza” objavio da u Sarajevu pretrese vrši MUP KS, a van Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e. Prema informacijama “Avaza” pretresi se vrše i u Mostaru i Zenici.

“Avaz” se nalazi u Gabelinoj ulici u Općini Centar, gdje su se jutros nalazili pripadnici MUP-a KS. Pretresi se vrše i u ulici Avde Sumbula te Juraja Najtharta 10.

Osumnjičeno je više od 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a.

Specijalci su upali u njihove kuće i oni će biti uhapšeni. Pretresala se i kompanija Foto Art vlasnika Gordana Memije u naselju Dolac Malta.

Akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala