Tragedija u Lukavcu: Fudbaler doživio srčani udar, srušio se na teren i preminuo

Naime poluvrijeme današnje utakmice bilo je kobno. Fudbaleru domaće ekipe Irfanu Mešiću na poluvremenu je pozlilo, te je doživio srčani udar, a nakon toga je i preminuo.

“Sve se desilo na poluvremenu, prisustvovali su svi igrači. Na sve igrače je ovo ostavilo traga i to je jedan od razloga zbog kojih ne možemo nastaviti sa takmičenjem.

Dosta igrača nakon svega je pretrpilo posljedice, a bilo je nekoliko igrača koji su mlađi od 20 godina”, pričaju nam iz Turije.

Ispričali su i šta se dogodilo.

“Igrači su ušli u svlačionicu, a nakon pet minuta dolazi do nesretnog slučaja. Irfan je rekao da osjeti bol u predjelu ramena i da ne može nastaviti utakmicu. Krenuo je da se presvuče i tada je doživio srčani udar.”

Kako kažu borio se, ali nažalost nije uspio preživjeti.

“Borio se, ali na veliku žalost nije uspio da preživi. Hitno je prebačen u bolnicu u Lukavac. Čak 14 puta se vraćao svijesti, ali uzalud”, kažu iz FK Turija.

Potvrdili su nam i da se nakon ovog događaja FK Turija gasi.

“Da, sve svoje finansije želimo uručiti porodici Irfana Mešića i pobrinuti se za sve troškove džeaze. To je jednoglasna odluka Uprave kluba”, završili su iz FK Turija.

“Emotivno su se oprostili od njega i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Skhani bolom i teškim izborom sudbine obaviještavamo da F.K. ,,Turija” automatski prestaje sa radom…

Uvijek si ostavljao znoj i srce na terenu , zamalo da ga tu nažalost i ispustiš brate Irfane Mešiću , borba se nastavila i sat vremena poslije…
I tamo si se borio onako kako samo ti to znaš , lavovski…

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala