Četrnaestogodišnja Amina iz Živinica vozi traktor, ore i pomaže u poslovima: “Počela sam plakati kad je babo kupio traktor” (VIDEO)

Na farmi Smajić u Bašigovcima vrijedno se radi. Jedan od braće Smajić, Suljo ističe da su odmalena radili i da se njihov trud isplatio. Trenutno na farmi imaju 50 grla. Posjeduju i svoju mehanizaciju a traktori su velika ljubav pomenute porodice. Ljubav prema traktorima naslijedila je i Emina koja ima 14 fodina. Babo Suljo u videu za ITV Story kaže da bi joj smio povjeriti zadatke koje obavljaju iskusniji traktoristi. Traktor je počela voziti sa 7 godina.

“Ne tjeramo je da radi, ali ona što želi onda je pustimo i da uradi” dodaje Suljo.

Emina kaže da nije teško voziti traktor i orati. To nauči onaj ko to i želi. Najraži joj je traktor John Deere.

“Babo je htio kupiti šesti traktor. Ja sam gledala da vidim kakvih ima i vidjela sam da neko prodaje Joh Deere. Pokazala sam babi. Međutim, tražila sam i dalje da vidim kakavih ima ali nijedan nije bio kao on. Nekako mi je “zapao za oko”. Babo je otišao sa amidžom i dok sam bila u školi kupili su traktor i parkirali na avliji. Kad sam došla i vidjela traktor počela sam plakati koliko mi je bilo drago” dodaje Emina za ITV Story.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala