Cazinjanka Derviša Puškar u svojih 69 godina života donirala krv preko 100 puta!

U srcu grada Cazina živi jedna izvanredna žena čije se ime neizbježno spominje kad se spomene humanost i nesebična pomoć – Derviša Puškar. Sa svojih 69 godina, Derviša je postala simbol solidarnosti, nesebičnosti i altruizma, dokazavši se kao jedna od rijetkih žena koja je više od stotinu puta darovala krv.

Derviša nije samo ime na popisu donatora krvi; ona je živa legenda u zajednici. Njezino srce, ispunjeno suosjećanjem i spremno na pomoć, kucalo je za sugrađane u najpotrebnijim trenucima. Kao najvrijednija volonterka Crvenog križa Cazin, Derviša je bila neumorna u svom poslanju pomaganja drugima.

Kad je riječ o darivanju krvi, Derviša ne broji samo do 100. Ona prelazi tu brojku, dajući krv svaki put kad je to potrebno, bez razmišljanja o vlastitoj udobnosti ili preprekama. Njezina predanost ovom činu ljubavi i brige prema bližnjima je inspiracija mnogima i podsjetnik na moć pojedinca da donese promjenu.

Njezina uloga u Crvenom križu Cazin ne može se zanemariti. Kao volonterka, Derviša je bila središnja figura u organiziranju humanitarnih akcija, pružajući podršku obiteljima u nevolji, dijeleći toplinu i osmijeh svugdje gdje je to potrebno. Njezina prisutnost donosi nadu i utjehu, a njezina djela su primjer drugima kako malim gestama možemo učiniti velike promjene.

“Derviša je srce naše zajednice”, komentira jedan od sugrađana. “Njezina posvećenost i ljubav prema ljudima su nevjerojatne. Bez nje, naša zajednica ne bi bila ista.”

Njezin doprinos ne može se mjeriti samo brojem darovanih krvnih doza ili satima volontiranja. Derviša Puškar je ostavila trajan pečat na srcima svih onih koje je dotaknula svojom dobrotom i požrtvovnošću. Njezin primjer podsjeća nas da je prava vrijednost u nesebičnoj ljubavi i brizi za druge.

Derviša Puškar je dokaz da jedna osoba može napraviti ogromnu razliku u svijetu, jedan gest može potaknuti lanac dobrote i inspirirati promjene. Za Cazin i šire, ona je ne samo volonterka Crvenog križa, već i svjetionik nade i inspiracije.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala