Velika Kladuša: Izvukao 27-godišnju djevojku iz porodične kuće, pa je pretukao u dvorištu

U mjestu Tododrovo u Velikoj Kladuši,  mještani su potrešeni nasilnim incidentom koji je rezultirao povredama 27-godišnje djevojke.

Prema izjavama svjedoka, muškarac po imenu T.S. došao je ispred kuće te počeo galamiti, da bi potom fizički napao djevojku, koju je izvukao iz kuće.

Iz kuće istrčao drugi muškarac koji je pritekao u pomoć djevojci i spriječio daljnje nasilje. Njegova hrabra intervencija omogućila je da se djevojka zaštiti od daljnjih povreda., ista je prevezena u Dom zdravlja gdje su joj konstantovane lakše tjelesne povrede.

Prema riječima komšija, T.S. je već bio poznat po pravljenju problema u mjestu. Neki su čak spomenuli da je bio prijavljivan i za zlostavljanje pasa lutalica u prošlosti, što dodatno naglašava njegovu problematičnu prošlost.

Policija je brzom reakcijom stigla na lice mjesta i privela T.S.-a, što je umirilo situaciju i osiguralo da se počinitelj odgovara za svoje postupke

Ovaj incident služi kao podsjetnik na važnost brze reakcije i solidarnosti u zajednici kako bi se zaštitile žrtve nasilja. Hrabrost komšije koji je intervenirao zaslužuje posebno priznanje, dok su povrede djevojke podsjetnik na ozbiljnost problema nasilja u našim zajednicama.

Nadamo se da će ovaj događaj poslužiti kao poticaj za jačanje svijesti o potrebi zaštite žrtava nasilja i osiguranje sigurnosti svih članova zajednice.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala