SRETNO! Harun Hušidić iz AK „Krajišnik“ brani boje BiH u Sloveniji

Ovog vikenda, odnosno, u subotu, 06. jula u slovenskom gradu Mariboru biće održano 21. Balkansko prvenstvo za mlađe juniore/ke atletičare do osamnaest godina, rođene 2007. i 2008. godine na kojem će u disciplini 800 metara nastupiti i Harun Hušidić iz Atletskog kluba „Krajišnik“.

„Ovo je prvi put za Haruna da ima čast nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je Harun rođen 25.12.2008. godine i time uvjerljivo najmlađi takmičar od svih učesnika. Biće ovo velika prilika za njega za ostvarenje dobrog rezultata kao i sticanje velikog sportskog iskustva koje će mu biti svakako odlična stepenica za daljnji napredak i razvoj u karijeri“ – navode iz Kluba.

Dodaju da je ovim nastavljen kontinuitet odličnih rezultata jer je Atletski klub „Krajišnik“, pored Ermina Beganovića, sada dobio još jednog odličnog atletičara na srednjim prugama i učesnika velikih takmičenja. Na tom putu u Klubu odrasta još nekoliko mladih atletičara čime je budućnost atletike u Velikoj Kladuši uprkos lošim uslovima i podršci u dobrim rukama.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala