Uhljebljavanje! Općinski sud u Bihaću potvrdio optužnicu protiv direktora i zaposlenika JU „Stanouprava“ Bihać zbog nezakonitog zapošljavanja

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv direktora JU „Stanouprava“ Bihać Demirović Damira (45) i zaposlenika Ćemalović Azre (33), Delić Arijane (49) i Dupanović Edija (59) podignutu zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona osnovano sumnja da su optužena lica u 2022. godini provodeći konkursnu proceduru za radno mjesto u JU „Stanouprava“ Bihać omogućili učestvovanje u proceduri, te u konačnici i zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme licu koje nije ispunjavalo uvjete u pogledu stručne spreme.

Tužilaštvo je optužnicom predložilo izricanje sigurnosnih mjera, optuženom Demiroviću zabranu vršenja funkcije direktora javnih ustanova u trajanju od najmanje dvije godine, a ostalim optuženima zabranu rada u komisijama za prijem u radni odnos u JU „Stanouprava“ Bihać u trajanju od najmanje dvije godine.

U narednom periodu očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala