Čistačica Elvira u Domu zdravlja Bosanska Krupa ukrala pacijentu preko 7.000 KM

Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravosnažno je osudio Elviru Čolić (33) iz Bosanske Krupe na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom provjere od jedne godine jer je iskoristila bespomoćnost i teško zdravstveno stanje osobe kojoj je ukrala novac i time počinila krivično djelo teške krađe.

Nakon provedene istrage, Tužilaštvo Unsko sanskog kantona je podiglo optužnicu i optužilo Čolićevu da je dana 28.11.2023. godine, nakon što je u hitnu službu Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi dovezeno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi, počinila pomenuto krivično djelo.

Nakon što je povrijeđenom pružena prva pomoć, Čolićeva je kao radnica na održavanju higijene u ovoj ustanovi, po nalogu medicinske sestre pokupila garderobu oštećenog, te iz džepova hlača i novčanika prisvojila preko sedam hiljada maraka koliko se nalazilo unutra.

Cijeneći sve okolnosti slučaja, kao i činjenicu da je optužena nadoknadila štetu oštećenom, sud je smatrao da se svrha kažnjavanja u vidu generalne i specijalne prevencije može postići izrečenom sankcijom, odnosno uslovnom osudom.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala