Sportski direktor Fenerbahcea potvrdio: “Džeko ne ide u Hajduk!”

Uoči prijateljske utakmice Hajduka i Fenerbahčea, sportski direktor kluba iz Istanbula, Mario Branco, za portal 24sata.hr govorio je o budućnosti Edina Džeke (38), odnosno mogućnosti da se bh. reprezentativni kapiten u ovom prijelaznom roku preseli na Poljud.

Branco, koji je dvije godine radio kao sportski direktor Hajduka, tom prilikom je otkrio kako Džeko ostaje u Fenerbahceu.

“Edin Džeko je naš kapiten, jedan od najboljih strijelaca i najvažnijih igrača, odigrao je gotovo sve mečeve u prošloj sezoni, bez povreda, on je mlad iako ima 38 godina i mi smo jako zadovoljni s njim. Koliko znam on je zadovoljan s nama i imamo zajedničke planove za sljedeću sezonu. Ne znam otkud te glasine da odlazi, pogotovo što smo mi već ostali bez nekoliko napadača. Džeko je nama jako važan i ne želimo ga izgubiti. Uostalom, danas starta u postavi”; kazao je Branco i dodao kako je i sam čuo za brojne glasine o Džeki i Mourinhu koje nisu istinite.

“Kad sam započeo pregovore s Mourinhom od starta smo pričali i o Džeki. Kazao mi je da su mu dva prva mjeseca u Romi najdraža jer je u to vrijeme tamo igrao i Džeko. Džeko je dakle od početka bio dio našeg dogovora i projekta kojeg smo skupa slagali i tu se ništa nije promijenilo”, kazao je Branco i dodao:

“Ja znam za Džekine osjećaje prema Hajduku, u više navrata smo pričali na tu temu. Pa i i Miha Zajc je isto navijač Hajduka, kao i njegova porodica… Svi mi skupa zezamo Livakovića koji je došao iz Dinama… Kad dodamo Tadića, imamo mi jednu malu balkansku koloniju u Istanbulu i svi smo u klubu sretni s njima, a i oni s klubom”.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala