Srušen rekord u Bihaću: Vozač Opela napuhao 3,43 promila alkohola u organizmu, lišen slobode na licu mjesta

U Bihaću je danas zaustavljen vozač s nevjerovatnih 3,43 promila alkohola u organizmu, što je rekordna koncentracija zabilježena na području grada.

Incident se dogodio danas na magistralnom putu M5, kada je policijska patrola Policijske stanice Bihać izvršila redovnu kontrolu vozila. Vozač, koji je upravljao vozilom marke Opel, zaustavljen je zbog sumnje da vozi pod utjecajem alkohola te je podvrgnut alkotestu.

Rezultat testiranja je bio šokantan – vozač je imao nevjerovatnih 3,43% promila alkohola u organizmu, što je daleko iznad zakonski dopuštenih granica i predstavlja ozbiljnu prijetnju za sigurnost u saobraćaju.

Vozač je odmah lišen slobode i priveden u policijsku stanicu kako bi se spriječilo daljnje ugrožavanje života i imovine. Ovaj slučaj još jednom ističe važnost redovnih policijskih kontrola i pojačanih mjera nadzora u saobraćaju.

“Policija ostaje odlučna u borbi protiv nesavjesnih vozača i nastavit ćemo s pojačanim kontrolama kako bismo zaštitili sigurnost svih sudionika u saobraćaju”, objavio je na društvenim mrežama ministar policije Adnan Habibija.

Pozivamo sve vozače da poštuju zakone i sigurnosne propise kako bi se izbjegle tragedije i nezgode uzrokovane alkoholiziranim vožnjama.

Vozaču s ovakvom koncentracijom alkohola prijeti oštra kazna i stroge pravne sankcije, u skladu s propisima Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala