Ubistvo nožem u Bosanskoj Krupi, Sud potvrdio optužnicu protiv 67-godišnjaka

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva unsko-sanskog kantona protiv Eset Alekse (67) podignutu zbog krivičnog djela ubistvo. Tužilaštvo je predložilo i produženje pritvora optuženom.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona okončalo je istragu i podiglo optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je optuženi Eset dana 15. 4. 2024. godine, oko 22.00 sata, u Bosanskoj Krupi, nakon kraćeg verbalnog sukoba s oštećenim S.S. s kojim je tokom dana konzumirao alkoholna pića, istog tri puta ubo nožem i lišio ga života.

Obzirom da se optuženi nalazi u pritvoru, Tužilaštvo je predložilo da se pritvor produži nakon potvrđivanja optužnice. Po tom rješenju pritvor može trajati najduže 2 godine, uz naznaku da će Sud kontrolu opravdanosti pritvora vršiti po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

U narednom periodu očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji.

Ovom objavom ne prejudicira se ishod krivičnog postupka i ne narušava princip presumpcije nevinosti. Svako se smatra nevinim dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala