Kirurg zaplakao nakon što je otvorio dječakovo srce

“Sutra ujutro”, započeo je kirurg, “ja ću otvoriti tvoje srce …”

“Pronaći ćeš Isusa unutra”, prekinuo ga je dječak.

Kirurg ga je pogledao u oči i uzdahnuo. “Ja ću skalpelom otvoriti tvoje srce,” nastavio je, “kako bih provjerio koliko ga možemo popraviti…”

“Ali kada otvoriš moje srce pronaći ćeš Isusa u njemu.”

Kirurg je pogledao prema roditeljima koji su tiho i zabrinuto sjedili nasuprot njima. “Kad provjerim možemo li ga popraviti, ponovo ću zašiti tvoj grudni koš i od tada ćemo planirati što nam je sljedeće za napraviti.”

“Ali pronaći ćeš Isusa u mom srcu. Biblija kaže da On živi tamo. Puno pjesmica govori o tome kako on živi tamo. Pronaći ćeš ga u mom srcu.”

Liječnik je na to rekao: “Reći ću ti što ću pronaći u tvom srcu: oštećeni mišić, slabu opskrbljenost krvlju, slabe žile i pronaći ću način kako da popravim sve to.”

“Pronaći ćeš i Isusa tamo jer On tamo živi”, nije se dao zbuniti dječak.

Sutradan nakon operacije kirurg je zabilježio: “…oštećena aorta, oštećena pulmonarna vena, razvijena degeneracija mišića. Transplantacija srca ne bi uspjela. Nema nade za oporavak. Terapija: sedativi i strogo mirovanje. Prognoza:”, tu je malo zastao, “smrt u roku od otprilike 1 godine”.

Zastao je i na glas upitao: “Zašto? Zašto si to učinio? Ti si ga stavio ovdje! Zbog Tebe ga boli sada; i tako rano će umrijeti. Zašto?”

Gospodin je odgovorio: “Dječak, moje janješce, nije bio namijenjen tvome stadu na dugi rok, jer on je dio moga stada i zauvijek će biti. U mom stadu nema boli i tu je prisutna udobnost koju je tebi teško i zamisliti. Njegovi roditelji će mu se tamo pridružiti jednog dana i oni će pronaći mir, te će moje stado nastaviti rasti.”

Kirurgova ljutnja je rasla. “Ti si stvorio to dijete i to srce u njemu i dopustit ćeš da on umre za nekoliko mjeseci. Zašto?”

Gospodin je ponovo odgovorio: “Dječak se vraća meni jer je izvršio zadaću koja mu je bila namijenjena; ja ga nisam stavio u tvoje stado kako bih ga izgubio, već kako bih ponovo vratio jedno izgubljeno janje.”

Kirurg je zaplakao.

Poslije je otišao u dječakovu sobu i sjeo pored njegova kreveta čekajući da se probudi.

Čim se probudio dječak je prošaptao: “Jesi li otvorio i pogledao moje srce?” “Jesam”, odgovorio je kirurg. “I što si pronašao tamo?” upitao je dječak. “Pronašao sam Isusa”, odgovorio je kirurg.

Nepoznati autor

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala