Muškarac (36) je umro od raka, porodica nije znala šta je radio prije smrti

Muškarac je umro od posljedica raka, a porodica nije znala da se potajno brinuo za njihove potrebe nakon smrti.

36-godišnjem molekularnom biologu Jeffu McKnightu sa Sveučilišta Oregon je u martu 2020. dijagnosticiran hepatosplenični T-stanični limfom.

U početku mu je krivo dijagnosticiran COVID-19 jer je bio u rizičnoj skupini – bio je na imunosupresivima za Crohnovu bolest, ali nakon više od tjedan dana potrage za mjestom gdje će se testirati, nalaz mu je bio negativan.

McKnightova dijagnoza s limfomom dovela ga je do toga da je svoje životno putovanje, ono dobro i ružno dokumentirao na Twitteru.

Jedan od tweetova glasio je: „Danas se sve raspalo. Transplantacija se otkazuje. Teret bolesti je previsok. Treba pronaći nove terapije. Ovo me nastavlja udarati u crijeva. Ali nije gotovo. Ne ako je nešto ostalo na stolu. Sljedeći tjedan idemo u Seattle kako bismo razgovarali o eksperimentalnim opcijama.”

Od dana dijagnoze limfoma, njegova supruga Laura ponašala se kao njegov heroj. McKnight je znao da će uskoro otići s ovog svijeta i za razliku od mnogih, razmišljao je o tome kako će porodica živjeti nakon njegove smrti.

How to plan for death: Family shares after dad dies of lymphoma

Želio je biti siguran da će Laura i njegova kći imati dovoljno sredstava za život. Stoga je odlučio pokrenuti kampanju na GoFundMe stranici za uzdržavanje svoje porodice nakon njegove odsutnosti.

Osim što je pokrenuo GoFundMe kampanju za donacije, što je Lauru iznenadilo nakon njegove smrti. Čak je i kontaktirao nekoliko znanstvenika u slučaju da joj zatreba drugi posao, jer je tijekom razdoblja njegove bolesti postojala zabrinutost da će izgubiti posao.

Njih su dvoje zajedno radili u laboratoriju u kojem je on bio znanstvenik, a ona menadžer. Hvala Bogu, kasnije je u izvještaju o prikupljanju sredstava podijelila da je zasad uspjela zadržati svoj posao.

Nažalost, čak i nakon nekoliko rundi kemoterapije, rak je nastavio napredovati i do rujna prognoza nije izgledala dobro, a 4. septembra je umro.

Na dan njegove smrti, supruga Laura je tweetala: „Jeff je preminuo večeras, nekoliko sati nakon što sam napustila bolnicu. Zaista vjerujem da se zadržao dovoljno dugo da proslavi Katherinein rođendan. Iskreno, ne znam kako trenutno funkcionirati, ali drago mi je što više ne pati.”

Upitana o iznenađenju GoFundMe kampanje koje je McKnight organizirao za njegovu porodicu, odgovorila je: “Uvijek je pazio na ljude, iako nisam mogla predvidjeti u kojoj je mjeri pokušavao napraviti planove za mene i Katherine. Zahvalna sam, zadivljena, čak i nisam iznenađena jer je takva osoba bio, ali istodobno je bolno razmišljati o tome jer to pokazuje koliko sam izgubila.”

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala