NIJE MU BILO SPASA, UMRO JE NA INTEZIVNOJ NEZI: Saopštene NAJGORE VESTI!

Andrej Vladimirovič Babuškin je rođen u selu Zvjagino, Puškinski okrug, Moskovska oblast, 28. januara 1964. Od 1990. godine je aktivan u javnom radu

Član HRC-a Kiril Kabanov je na svom Telegram kanalu rekao da je „Andrej Babuškin preminuo na intenzivnoj nezi danas u 03:30. Preminuo je divan čovek ogromne, čiste duše, pravi branilac ljudskih prava.

Članica HRC-a Eva Merkačeva je ranije izjavila da je Babuškin radio gotovo „non-stop“. Prema njenim rečima, aktivista za ljudska prava nikoga nije odbijala, konsultovala se, davala savete o raznim pitanjima, „jednostavno se prenaprezala“, podseća „Komersant“.

Andrej Vladimirovič Babuškin je rođen u selu Zvjagino, Puškinski okrug, Moskovska oblast, 28. januara 1964. Od 1990. godine je aktivan u javnom radu.

1990. godine izabran je za zamenika Moskovskog gradskog veća, 1991. je preuzeo funkciju šefa moskovske komisije za zatvore i prevenciju kriminala.

Godine 1996. osnovao je i vodio „Komitet za građanska prava“, 2000. godine pokrenuo projekat pomoći deci sa ulice koji još uvek funkcioniše, 2010. godine se pridružio Moskovskoj javnoj komisiji za praćenje, a 2012. – u HRC-u.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala