Lidl raspisao nove konkurse za zapošljavanje u BiH: Otvaraju najmanje šest prodajnih centara?

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara, i to u Sarajevu, Banjoj Luci, Brčkom, a spominjali su se objekti i u Živinicama

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrovala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisala je nove konkurse za zapošljavanje.

Ovaj put otvorene su tri pozicije za rad u Sarajevu. Lidl je raspisao oglas za dva radna mjesta u IT sektoru te jedno u odjelu ljudskih resursa, pušu Nezavisne.

Podsjetimo, Lidl je registrovan i u Banjoj Luci te Brčkom.

Iz ovog njemačkog trgovinskog lanca nedavno su demantovali informacije da su odustali od ulaska na tržište BiH.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara, i to u Sarajevu, Banjoj Luci, Brčkom, a spominjali su se objekti i u Živinicama.

Portal Tuzlainfo objavio je juče da bi jednu trgovinu Lidl mogao otvoriti i u Srebreniku. Kako prenosi ovaj portal, predstavnici Lidla su još prije nekoliko mjeseci ušli u pregovore o kupovini privatnih zemljišta od građana ovog grada, koji sada čekaju povratnu informaciju da li je njihova lokacija odabrana kao odgovarajuća.

Za sada nije tačno poznato u kojem dijelu Srebrenika bi mogla biti Lidlova trgovina, ali detalji će biti precizirani nakon što ova kompanija odredi tačan datum dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala