NAJNOVIJE, ISPLIVAO NEPOZNAT DETALJ KOBNE BEOGRADSKE NOĆI: Otkriveno i koji PROBLEM je IMAO MATEJ, a tu NIJE KRAJ!

– Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike

“Kobne noći Matej je u “Gotiku” nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku devojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vreme mislili da je sa njom. Tek kada su videli jaknu im je postalo čudno gde je i da je izašao bez jakne napolje”.

Ovako za “Blic” započinje priču jedan od prijatelja tragično nastradalog Mateja Periša, čije je telo pronađeno u Dunavu na Adi Huji. Pet meseci od nestanka Mateja, njegov prijatelj, koji je učestovao aktivno u potrazi za Matejem osvrnuo se u ispovesti za “Blic” kobne noći u kojoj je nestao, a sa nama je i podelio saznanja do kojih su ljudi bliski Mateju došli tokom potrage.

foto: Printscreen, Uroš Arsić

– Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i leti – otkriva on. Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

Fotografija izvučena sa sigurnosne kamere pokazuje da je Matej neko vreme trčao ulicama, pa sišao do reke

– Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu – priča Matejev drug koji je želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji “Blica”).

Prema njegovim rečima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su deo objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da veruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspeva.

– Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspeo… – kaže naš sagovornik i dodaje da ne veruje da bi neko “čiste glave išao da skoči u vodu”.

foto: Privatna arhiva

– Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je hteo u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je hteo otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i video vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo… – kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu “Gotik” te kobne noći.

– Nestajao je tu noć u “Gotiku” na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku devojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su videli jaknu im je postalo čudno gde je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno – kaže on.

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo reči hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvek nasmejan i srećan.

– Uvek je hteo pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voleli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako – priča nam on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, pre svega zbog njegovih roditelja.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala