OGLASIO SE LEKAR KOJI JE RADIO OBDUKCIJU TELA MATEJA PERIŠA! Njegove reči ŠOKIRAJU

Nenad Periš, otac Mateja, mora da dođe u Institut za sudsku medicinu u Beogradu gde treba da uzme potvrdu o smrti i smrtovnicu kao i sva druga dokumenta

Savić Slobodan, doktor koji je radio obdukciju tela koje je pronađeno juče na Adi Huji, a za koje je utvrđeno da je Matej Periš, rekao je ekskluzivno za Objektiv da ne može davati više informacija te da reč ima Više javno tužilaštvo u Beogradu.

– Više infromacija ćete dobiti preko Višeg javnog tužilaštva, mi nećemo davati nikakve informacije. Postoji procedura identifikacije lica i o tome se u konkretnom slucaju radi po zakonu – rekao je Savić za Objektiv.

Nenad Periš, otac Mateja, mora da dođe u Institut za sudsku medicinu u Beogradu gde treba da uzme potvrdu o smrti i smrtovnicu kao i sva druga dokumenta.

U svemu tome čitava procedura ide preko policije koja prethodno mora da potvrdi da je reč o Mateju Perišu, tačnije da se izvrši identifikacija tela.

Podsetimo, prema prvim nezvaničnim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Mateja Periša. Telo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, juče u 9:10 ujutro.

DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaju beogradski mediji.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

– Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole – rekao je Zelenović.

– Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji – ispričao je kapetan Zelenović.

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

– Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo… Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti… Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio – rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a za čije telo se sumnja da je nađeno juče na obali Dunava na Adi Huji.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala