STRAVIČNA TRAGEDIJA ĐORĐA DAVIDA! Desila se JEZIVA SMRT, nema ga više!

– Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost.

Muzičar Đorđe David završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kako kaže, krivac za to bio je njegov, sada već pokojni otac.

– Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala radio televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge – rekao je David u jednoj emisiji, piše “Grand online”.

David je priznao da isprva nije imao nameru da se bavim umetničkim poslom, ali na taj put odvela ga je velika tragedija u životu, kada mu je otac nastradao.

– Moj otac je bio član saveza komunista, i do su svi gledali da zabodeu neku lovu i vikendice njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu – ispričao je pevač, a onda se setio nemilog događaja čiji je bio učesnik.

– Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoeku naprave lom u glavi – rekao je Đorđe i dodao da je upravo zato odbio da ide očevim stopama:

– Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala