Islamska zajednica reagirala na navode o Zukorlićevoj “trećoj ženi”: Bestijalno!

Mešihat Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru na čelu sa muftijom Mevludom ef. Dudićem oštro je reagirao povodom pisanja dnevnog lista Kurir, a u kojoj se, kao navode, “grubo zadire i bestijalno” tumači privatni život rahmetli mufije Muamera ef. Zukorlića.

Srbijanski tabloid inače blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću objavio je tvrdnje da je potpredsjednik Skupštine Srbije, lider Stranke pravde i pomirenja i bivši sandžački muftija navodno imao i treću suprugu.

“Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamjernim prema rahmetli Muftiji. Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića”, naveli su iz Mešihata.

Mešihat Islamske zajednice je pozao medije i nadležne državne organe “da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda”, koji je “nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe”.

“Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umjesto kretanja naprijed i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prijete da trajno ugroze ostvarene rezultate. Mešihat poziva vjernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima“, zaključeno je u dopisu iz Mešihata.

Kurir inače tvrdi da je riječ o novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31), te da se ona “pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva”.

Danas se tim povodom saopćenjem za javnost oglasila druga supruga Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić, pomoćnica ministra u Vladi Srbije i majka četvero djece nekadašnjeg muftije sanžačkog.

“Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan suradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu i ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka”, navela je Elma Elfić Zukorlić.

Dodala je da je ef. Zukorlić za života, u javnosti, “ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu”.

“Zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtijevao, ispunila sam za vrijeme njegovog života.

Što se tiče novonastale situacije, uvjerena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke. Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, njegov tim, doprinio ovom regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način koji nismo govorili za vrijeme njegovog života”, navela je Elfić Zukrlić.

Na kraju je zaključila:

“Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima.”

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala