VJEROVALI ILI NE I OVO JE KOD NAS MOGUĆE, GAZDA ZA PRIMJER! Udvostručene plate za sve zaposlene

Nebojša Matić je vlasnik kompanije Microelectronics, koja se bavi izvozom elektronskih komponenti u više od 140 zemalja širom sveta. Započeo je svoj biznis u svojoj garaži, a danas u njegovoj firmi ima ukupno 86 radnika. Poznat je po tome što je izvanredan šef i biznismen koji svoje zaposlene gleda sa izuzetnim značajem.

Nebojša je proslavljen u srpskim medijima udvostručujući plate svojim zaposlenima tokom svake naredne godine. Pored toga, da bi stimulisao radnike koji imaju porodicu on im daje 200 evra za treće, odnosno 400 evra za četvrto dete.

„Sreća radnika je najvažnija! Ako su srećni, to znači da će kompanija dobro funkcionisati. Veliki deo njihove sreće zavisi od okolnosti u porodici. Zato sam odlučio da im dozvolim povećanje plate i dodatni novac za svako dete koje će se roditi – kaže gospodin Matić, koji je 2012. godine bio dobitnik nagrade za preduzetnika godine.

Gazda nije stao samo tu

Njegovi radnici se ne mogu pohvaliti samo time da im se godišnja plaća povećava. Naime, on već neko vreme praktikuje da im daje dodatne bonuse za svaku od njihovih zasluga, koja je doprinela razvoju kompanije.

Pored takvih bonusa, vlasnik redovno plaća svojim zaposlenima 13., 14. i 15. platu na svakih 12 meseci.

Daćemo vam još nekoliko primera odličnih šefova koji svoje zaposlene tretiraju na visokom nivou: