Zbog „male infekcije“ je zamalo izgubila sina, a sada upozorava druge roditelje

Sarah Kamekona je majka koja je zamalo izgubila svog sina zbog naizgled „male infekcije“. Nakon što se suočila s nečim o čemu niti jedan roditelj ne želi ni pomišljati, odlučila je upozoriti druge roditelje na opasne komplikacije infekcije i potrebe da svoju djecu što pažljivije motre.

Majka je napisala: „Kekoa je rođen u 34. sedmici trudnoće i iako je proveo 3 sedmice u bolnici mislili smo da je to najgore što je moglo biti i da je sve prošlo. Do 6. mjeseca je razvio osip kojeg se nismo mogli riješiti. Dobio je dijagnozu ekcema te je rečeno da će se povući kako bude rastao. Mi smo nastavili sa svojim životom.

Nakon godine dana osip se je pogoršao.“

Dječak je imao alergije pa ga je Sarah vodila kod liječnika i dermatologa. Nastojali su mu što više olakšati situaciju koja se pogoršavala.

Kada je imao 3 godine, stanje mu se još više pogoršalo. Bilo je jasno da osip neće proći.

Sarah je jednog dana primijetila da je tijelo njezinog sina postalo otečeno i inficirano, no mislila je da je dovoljan samo posjet liječniku, kao i inače, te je nastavila kupnju sa svojim sinom u kolicima. Nakon nekoliko minuta primijetila je da dječak ima visoku temperaturu. Odmah je nazvala liječnika. Sarah je napisala: „Rekli su mi da ne idem kući. Da odmah odem u bolnicu i da će oni biti spremni za nas. Znala sam da to ne može biti dobar znak.“

U bolnici su dječaka odmah primili te su uzeli uzorak krvi. Požurili su testiranja te je samo 12 sati nakon što je dječak primljen u bolnicu liječnik dao teške vijesti roditeljima, podijelila je Sarah.

„Liječnik nam je rekao da ćemo biti u bolnici neko vrijeme. Da smo sretni što smo tada došli, jer da bi naš sin bio mrtav da smo čekali“, napisala je.

Dječakova naizgled malena infekcija je zapravo bila velika infekcija koja je dovela do infekcije krvi i otkazivanja bubrega. Dječak je proveo 4 sedmice u bolnici s roditeljima te mu je stanje neprestano variralo.

„Njegov EKCEM ga je zamalo ubio. Sada ga pažljivo motrimo i pazimo na svaki znak bolesti. On još uvijek pati od ekcema po cijelom tijelu. Postali smo glas za djecu kao što je on. Naporno radimo kako bi imao normalno djetinjstvo. On ne može ići u školu, nema mnogo prijatelja, ali se molimo i surađujemo s liječnicima kako bi ozdravio.

Drugi ga gledaju s visoka, ogovaraju, govore mu da je strašan, ali je i dalje najsnažniji i najveseliji dječak kojeg znam. On ne dopušta drugim ljudima da utječu na njega.“

Kekoa je kasnije dijagnosticiran s kroničnom, alergijskom upalnom bolesti jednjaka, eozinofilnim ezofagitisom, koja se javlja kada se vrsta bijele krvne stanice (eozinofila) nakupi u jednjaku. Povećan broj tih stanica može dovesti do ozlijede i upale jednjaka. Nakon ove dijagnoze porodica je dobila novu nadu u lijek.

Majka je završila objavu ovim riječima: „Želimo proširiti svijet o ovome. Niti jedno dijete ne treba živjeti tako da mu je neugodno u vlastitoj koži. Nitko ne treba morati brinuti da će biti zlostavljan ili da se drugi neće igrati s njima jer drugačije izgledaju.“