Bakiru u Kalesiji samo plaketa, a Dodiku u Doboju i plaketa i 5.000 KM nagrade za “izuzetno zalaganje”

Odbornici u Skupštini grada Doboj na trenutak su zakopali ratne sjekire i jednoglasno usvojili odluku da najveće priznanje, plaketa grada uz iznos od 5.000 KM koje se dodjeljuje povodom 28. juna, Dana grada pripadne Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nagrada mu se prema odluci koju su danas na sjednici SG usvojili odbornici dodjeljuje zbog izuzetnog zalaganja i pomoći gradu Doboju, pišu Nezavisne.

Konkurs za dostavljanje prijedloga trajao je od 19. do 29. aprila, kaže Zoran Blagojević, potpredsjednik Skupštine (SNSD), objavljen je na sajtu grada, i svi su imali priliku da ih dostave, tako da je komisija nakon zasjedanja odlučila da najviše priznanje odlazi članu Predsjedništva BiH.

“Rukovodilo se onim doprinosom prema gradu Doboju koji su davani u proteklom periodu“, izjavio je Blagojević.

Na opasku da ta odluka je izglasana jednoglasno, te da li je iznenađen s obzirom da u Skupštini grada imamo odbornike koji misle drugačije odgovara da je očito da se zaista odradilo onako kako treba.

“Ja kažem svi su imali priliku da nominuju određene ličnosti, određena udruženja, predstavnike za određene nagrade i sve ono što je pristiglo zaista korektno se razmotrilo i oni, samo oni koji su doprinijeli u bilo kojem smislu gradu Doboju u proteklom periodu ti su i dobili nagrade, tako da i oni iz opozicionih stranaka nisu imali ništa protiv”, izjavio je Blagojević.

Amblem grada uz iznos od po 3.000 KM dobila je Medicinska škola za izuzetan i trajan doprinos obrazovanju, zatim Srpska pravoslavna crkvena opština Doboj i Medžlis Islamske zajednice Doboj za doprinos očuvanju tradicije i kulture, te samostan Svete male Terezije za izuzetna zalaganja u oblasti humanitarnog rada.

Dvije novčane nagrade od po 3.000 KM pripale su Marinu Kvaterniku, predsjedniku Skupštine Crvenog krsta Doboj, te Draganu Aladžiću, članu beogradskog Ansambla “Kolo”.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala