Novi snimak nasilja nad ženom šokirao BiH: Muškarac udara, psuje

Bosanskohercegovačku javnost večeras je iznimno uznemirila informacija o novom snimku koji se širi na društvenim mrežama, na kojem se prikazuje muškarac – navodno iz Tuzle – koji fizički zlostavlja ženu.

Na snimku poziva policiju da dođu, te im psuje majku govoreći “evo vidiš kolika ja m**a imam”.

Prema pojedinim informacijama, žena je zlostavljana već neko vrijeme, no nije ga smjela prijaviti.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Adnanu Sprečić, glasnogovornicu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koja nam je potvrdila da je snimak prijavljen policiji te da je istraga u toku.

“Policija je izašla na teren po prijavi: Nije zabilježeno da je snimak bio ‘live’, već je stari snimak u pitanju.Vode se istražne radnje”, kazala nam je.

Nažalost, nasilje partnera nad ženama u Bosni i Hercegovini koje je često kulminiralo femicidom – šest puta od maja, da budemo precizni – nisu kratkotrajna kriza ili sporadični izljev nasilja već problem s kojim se bh. društvo suočava kontinuirano i na koji državne institucije tek moraju dati adekvatan odgovor.

Podsjetimo, nedavno je u LIVE prenosu na društvenim mrežama Nermin Sulejmanović ubio svoju partnericu Nizamu. Nakon toga je ubio više osoba, a na kraju i sebe.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala