U Bihaću organizovan iftar za najugroženije građane

U organizaciji Udruženja Pomozi.ba, a u saradnji sa Gradskom upravom Bihać, sinoć je održan humanitarni iftar za građane socijalno ugroženih kategorija.

Udruženje Pomozi.ba na prostoru USK svakodnevno dostavlja humanitarne obroke svojim korisnicima. Oko 200 obroka dostavlja se korisnicima u Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi te posljednjih šest mjeseci i korisnicima na području općine Bosanski petrovac.

„Čast i zadovoljstvo nam je što nam je pripala organizacija humanitarnog iftara. Grad Bihać već duži niz godina organizira iftare za socijalno ugrožene kategorije, a ove godine smo se stavili na raspolaganje za organizaciju ovakvog događaja. Naravno, uz saradnju sa drugim javnim kuhinjama, koje su pozvale svoje korisnike da nam se pridruže“, kazao je Elvir Muslić, koordinator Pomozi.ba za USK.

Sinoćnjem humanitarnom iftaru prisustvovali su i predstavnici javnih kuhinja Imaret i Merhamet, zajedno sa svojim korisnicima.

„U sklopu naših aktivnosti vezanih za mjesec ramazan pružamo veliku potporu našim korisnicima, odnosno socijalno ugroženim kategorijama. Večeras je prilika da posebnim iftarom počastimo naše korisnike i ja se u njihovo ime zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj organizaciji“, poručio je Fikret Draganović, predsjednik Merhamet Bihać.

Ove godine Grad Bihać je za javne kuhinje Imaret, Merhamet i Pomozi.ba izdvojio po 15.000 KM, a za organizaciju SOS Bihać 10.000 KM.

„Gradska uprava je za javnu kuhinju Imaret izdvojila 15.000 KM, što nije dovoljno za normalno funkcioniranje kuhinje, ali izdvojili su koliko mogu, i zajedno sa našim sugrađanima, donatorima i humanitarnim partnerima nastojimo zatvoriti financijsku konstrukciju ovog projekta javnih kuhinja“, kazao je Alen Prošić, direktor regionalnog odbora Merhamet Bihać.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je ovom prilikom naglasio da je važna poruka koja se šalje, a to je zajedništvo. „Mislim da je ovo početak nove tradicije, a to je da u saradnji sa svim javnim kuhinjama zajednički organiziramo iftare, s obzirom da je proteklih godina Gradska uprava to radila samostalno. I drago mi je da su večeras pored svih korisnika prisutni i svi predstavnici javnih kuhinja na području Bihaća“, kazao je Sedić.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala