Oglasila se policija o pucnjavi u Zavidovićima: “Kod privedenog muškarca pronađen pištolj”

Tokom jučerašnjeg dana u 12:30 do pucnjave je došlo u poslijepodnevnim satima, u ulici Gazi Husrev-begova. Tom priliko ispaljeno je više hitaca iz vatrenog oružja. Na licu mjesta pronađeno je nekoliko čahura vatrenog oružja.

Motiv pucnjave kao i ostali saučesnici u ovom trenutku i dalje nepoznati.

Pištolj je pronađen na jednoj lokaciji u Zavidovićima, ali u daljnjem će se postupku vještačiti koliko je ispaljeno metaka. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih” kazao je Valentić.

Također zvanično donosimo vam i zvanično saopštenje policije.

Dana 14.05.2024. godine, oko 12,30 sati, u ulici Gazi-Husref bega, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe, kojom prilikom je iz pištolja ispaljeno više metaka, usljed čega je došlo do oštećenja parkiranog putničkog motornog vozila, marke “Opel-Korsa”, vlasništvo M.H. iz Zavidovića.

Zbog osnova sumnje da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice V.T. iz Zavidovića isto je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Prilikom pregleda lica kod istog je pronađeno vatreno oružje-pištolj marke “Crvena Zastava”, sa šest komada metaka u okviru kalibra 7,65 mm i 16 komada metaka kalibra 6,35 mm.

Navedeni predmeti su oduzeti i bit će dostavljeni na vještačenje. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala