Drama u Centru za socijalni rad u Bihaću: Muškarac prijetio da će ubiti bivšu ženu i dijete

U jutarnjim satima u ponedjeljak, Centar za socijalni rad u Bihaću postao je poprište napetosti kada je muškarac upao u ustanovu prijeteći da će ubiti svoju bivšu suprugu i njihovo dijete.

Kako je za naš portal izjavila jedna od uposlenica Centra, navedeni muškarac je došao u Centar za socijalni rad i
izrazio ozbiljne prijetnje smrću prema svojoj bivšoj supruzi i djetetu.

Hitno obaviještena policija, promptno je reagovala na poziv za pomoć. Policijska patrola uspjela je brzo staviti situaciju pod kontrolu i osigurati sigurnost prisutnih u Centru za socijalni rad.

Navedeni muškarac trenutno se suočava s optužbom za krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, prema Kaznenom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine (KZFBiH). Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, ovisno o težini prijetnje i opasnosti koja je izazvana.

Ovaj slučaj naglašava važnost promptne reakcije i koordinacije između Centra za socijalni rad i nadležnih sigurnosnih agencija kako bi se zaštitila žrtva nasilja i osigurala sigurnost svih prisutnih u takvim situacijama.

Podsjećamo javnost da su prijetnje i nasilje ozbiljna krivična djela koja zahtijevaju odgovarajuću pravnu reakciju kako bi se zaštitila žrtva i spriječilo daljnje nasilje.

Centar za socijalni rad nastavlja s radom pod pojačanim mjerama sigurnosti, osiguravajući podršku i zaštitu za sve korisnike svojih usluga u Bihaću.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala