Djevojčica (2) je nestala iz kuće, nakon dva dana ju je policajac našao: ”Zagrlila me i nije me htjela pustiti”

Dvogodišnja djevojčica je nestala iz porodične kuće te se izgubila. Nakon dva dana ju je policajac našao, a ona ga nije htjela pustiti iz zagrljaja.

Niko ne želi zapeti sam u šumi, usred noći. Zamislite da ste zapeli po noći u šumi. Kraj vas nema nikog, čujete tek čudne zvukove. Vaš je jedini pratitelj strah. Vaš je prvi instinkt da pobjegnete iz mraka, ali ako ste 2-godišnje dijete, ne znate gdje krenuti.

Ovo se dogodilo jednoj 2-godišnjoj djevojčici u SAD-u. Djevojčica je preko vikenda nestala, a svaki je sat smanjivao šanse da će ju pronaći zdravu.

Djevojčica je bila sama. Moguće je da je ozlijeđena i da zapomaže roditelje, a moguće je i da će se sama vratiti kući. U svakom slučaju, policajci su se organizirali u potragu. Ništa se ne smije prepustiti slučaju.

Po danu je situacija još i dobra, ali kada padne mrak, postane hladno, vidljivost je mala, životinje postaju aktivne, a čovjeka obuzme strah. Policajci su se utrkivali s vremenom.

„Kod nestale djece situacija se može naglo pogoršati. Vrijeme je najvažniji faktor u ovo doba godine. Iako je temperatura bila blaga, ona naglo opada“, rekao je jedan policajac.

Policajac Brian je objasnio postupak. Kucao je susjedima na vrata i zamolio ih je da pregledaju svoja dvorišta. „Počeo sam kucati na vrata susjedima, da provjere svoja zemljišta. Oni su zvali svoje susjede i bili su od pomoći“, rekao je.

Nisu mogli pronaći djevojčicu u blizini grada, pa su odlučili pregledati planine. „Ne bih mogao zaspati po noći da nismo pregledali te planine. Pogledao sam vrh, a mogla su se vidjeti samo stabla i blato“, rekao je Brian.

Nakon nekoliko sati potrage, pronašli su trag, a naposljetku i djevojčicu. Brian je ugledao predmet roza boje. Kada su potrčali, vidjeli su da je to djevojčica koja leži okrenuta na kamenu.

„Slijedio sam potok i pronašao sam dijete. Ležala je okrenuta na stomaku, na kamenu. Trčao sam što sam brže mogao. Kada sam vidio da miče rukama i nogama, znao sam da je živa. Srce mi je potonulo. Adrenalin je udarao. Potrčao sam prema njoj i ona me odmah zagrlila. Nije me htjela pustiti“, rekao je Brian.

Iako je uplašena, djevojčica je sigurna i bez ozljeda.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala