Pas prišao lijesu pokojnog vlasnika, cijela porodica je ostala u čudu

Pas je prišao lijesu pokojnog vlasnika, a cijela porodica je zastala u čudu kada je vidjela što je uslijedilo. Psi su vjerna stvorenja, oni ostaju uz svoje vlasnike i u dobru i zlu.

Često su pronađeni psi kako čuvaju malenu dječicu koja su odlutala od kuće. Ujedno vjerno čuvaju lijes svojih pokojnih vlasnika.

Sadie nije iznimka. Ova 13-godišnja mješanka udomljena je kada je imala samo 8 sedmica.

Jeremy May, organizator ukopa, je rekao da su kućni ljubimci dio porodice te sve više ljudi dovodi svoje ljubimce na bdijenja i pokope.

Uslikali su divnu fotografiju kako bi pokazali divnu vezu između pasa i ljudi.

„Ova nas je fotografija duboko dirnula. Ona je prikaz posebnog trenutka između muškarca, žene i njihovog najboljeg prijatelja. Ova je žena nedavno izgubila svog supruga zbog iznenadnog srčanog udara te ga je posljednji put htjela vidjeti i oprostiti se s njime. Pas, Sadie, je nakon smrti vlasnika bila jako potištena, nije htjela jesti te je neprestano čekala da se vlasnik vrati kući. Supruga je vjerovala da i pas treba priliku da se oprosti i pomiri sa situacijom – bila je u pravu.“

Nakon povratka kući, Sadie je ušla kroz vrata te je počela jesti nakon jako dugo vremena. Čini se da joj je jako koristila prilika da se oprosti sa svojim vlasnikom.