Pas prišao lijesu pokojnog vlasnika, cijela porodica je ostala u čudu

Pas je prišao lijesu pokojnog vlasnika, a cijela porodica je zastala u čudu kada je vidjela što je uslijedilo. Psi su vjerna stvorenja, oni ostaju uz svoje vlasnike i u dobru i zlu.

Često su pronađeni psi kako čuvaju malenu dječicu koja su odlutala od kuće. Ujedno vjerno čuvaju lijes svojih pokojnih vlasnika.

Sadie nije iznimka. Ova 13-godišnja mješanka udomljena je kada je imala samo 8 sedmica.

Jeremy May, organizator ukopa, je rekao da su kućni ljubimci dio porodice te sve više ljudi dovodi svoje ljubimce na bdijenja i pokope.

Uslikali su divnu fotografiju kako bi pokazali divnu vezu između pasa i ljudi.

„Ova nas je fotografija duboko dirnula. Ona je prikaz posebnog trenutka između muškarca, žene i njihovog najboljeg prijatelja. Ova je žena nedavno izgubila svog supruga zbog iznenadnog srčanog udara te ga je posljednji put htjela vidjeti i oprostiti se s njime. Pas, Sadie, je nakon smrti vlasnika bila jako potištena, nije htjela jesti te je neprestano čekala da se vlasnik vrati kući. Supruga je vjerovala da i pas treba priliku da se oprosti i pomiri sa situacijom – bila je u pravu.“

Nakon povratka kući, Sadie je ušla kroz vrata te je počela jesti nakon jako dugo vremena. Čini se da joj je jako koristila prilika da se oprosti sa svojim vlasnikom.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala